Ducks Village

The Village

This modern living community is located in the heart of Eugene, Oregon—offering students an off-campus housing option with all of the amenities. Duck’s Village recently underwent a major renovation, upgrading its brand and overall architectural layout. Trademark had the opportunity to help Duck’s Village implement their new brand with custom architectural signage for their newly renovated clubhouse.

Inspired by the weathervane found in their logo, it was our vision to push the limit of traditional exterior signage. This kinetic sign features a fully-functional weathervane, dimensional letters and custom steel bracketry. The iconic duck remains stationary, perching high above it's post while the bars underneath catch the wind, allowing the weathervane to continuously spin. Anemometers were built and incorporated into this design in order to catch the wind—allowing this light-weight piece to be ignited by the wind, transforming this sign into a working piece of art. With a little help from the Oregon weather, this dynamic sign help to bring movement and energy into the brand as well as the space where students congregate within their living community.